Att tänka på när man bokar resebiljetterna

Resebiljetter online

Om du ska ut och resa har du antagligen tittat runt på ett flertal olika resebolag och sajter som säljer flygbiljetter. Det första man behöver för att komma utanför landet lagom är nämligen en flygbiljett. Det finns många olika sajter online som man kan välja mellan, men innan man utför själva bokningen så finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Majoriteten av alla människor vill t.ex. att biljetterna ska vara så billiga som möjligt och kanske har man även önskemål om en specifik tid då planet ska lyfta. Andra vill kunna välja mat på flygresan och kunna bestämma vilken sittplats man ska ha. Här nedan hittar du de bästa tipsen som är värda en och en annan tanke innan du bokar!

Jämför innan du väljer

Det är lätt att man vänder sig till ett och samma flygbolag varje gång man ska ut och resa, men sanningen är att det finns många andra som är minst lika bra och som dessutom inte har samma priser. Innan du bokar dina resebiljetter är det därför viktigt att du jämför priserna mellan olika sajter. Du kan göra detta själv eller använda dig av en jämförelsesajt som hittar den billigaste resan dit du önskar. Kom ihåg att billigare biljetter dock kan medföra obekvämare restider. Om du är beredd att resa på natten eller t.ex. hantera en mellanlandning så kan du få ner kostnaderna otroligt mycket mer än den som vill resa klockan 11.00 och flyga direkt till destinationen.

Vad ska priset inkludera?

Vissa flygbolag erbjuder mer för pengarna än andra. Det kan t.ex. vara så att du får tillgång till en lounge där du kan ladda mobilen och spela casino på kredit medan du inväntar flyget. Andra förmåner kan vara att bagage är inkluderat i priset eller att du har möjlighet att låna flygbolagets wi-fi kostnadsfritt. Ta reda på vad du får ut av att boka från ett specifikt företag så får du ut så mycket som möjligt av det hela. Om du t.ex. vill boka in mat på flygresan eller om du vill välja exakt vilken sittplats det är du vill ha så bör du dock vara beredd på att betala extra.

Res på vardagar istället för helger

Är det en billig flygbiljett du är ute efter ska du försöka att alltid resa på vardagar istället för på helger. Då menar vi inte att du ska resa på fredag kväll, utan titta gärna på avgångar på måndagar, onsdagar eller tidig tisdagsmorgon. Om du kan vara flexibel med din resa är det större chans att du får ner priserna. Många sajter erbjuder en så kallad ”lågpriskalender” så att du snabbt kan se vilken dag, månad eller vecka det är absolut billigast att resa.

Allt handlar dock inte om priset när du ska välja resebiljetter. Kom ihåg att du även ska känna dig trygg och att du ska kunna få en bra service när du väl är på plats. Välj alltid ett flygbolag som får dig att känna dig trygg framför ett som känns osäkert men har låga kostnader.